Greek
English

     logo seegr

Οικοσύστημα Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα

2ο Διακρατικό Εργαστήριο με το ΚΙΖ

Επίσκεψη του υπουργού οικονομικών στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους από την πλευρά της προσφοράς
(Αναπτυξιακές Εταιρίες Περιφέρειας Ηπείρου)

Νέος φορέας για την χρηματοοικονομική στήριξη
των κοινωνικών επιχειρήσεων και μικρών επιχειρήσεων

Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

Παρακολουθήστε υλικό από τη χθεσινή εκδήλωση εδώ.

Το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας (ΔΙΚΚΕΜ) σας προσκαλεί σε ανοικτή εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στις 17/07/2018, με αντικείμενο την κοινωνική χρηματοδότηση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο μηχανισμός κοινωνικής χρηματοδότησης που αναπτύχθηκε και λειτουργεί πιλοτικά από τους εταίρους του έργου “Εγγύηση για την ενδυνάμωση του Οικοσυστήματος Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα”- “SEE GR”.  Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση, με δυνατότητα παρέμβασης των συμμετεχόντων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΔΙΚΚΕΜ (Κέντρο Εργάνη, Καραβαγγέλη 1, Συκιές) στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες ξεκινούν την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 και ώρα 16:00. Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαιτέρως.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου SEE GR, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του  Προγράμματος EU Programme for Employment and Social Innovation (EaSI- αρ. σύμβασης- VS/2016/0358).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αντιπρόεδρο του ΔΙΚΚΕΜ, Πόπη Σουρμαΐδου στο 2310621166, 6972221922, diktyokoinsepkm@gmail.com

logo see sm 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

«Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ SEE GR»

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

16:00   Εγγραφές συμμετεχόντων.

16:20  Εισαγωγή - Στόχοι εκδήλωσης

Πόπη Σουρμαΐδου, Εκπρόσωπος Δικτύου Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας

16:30  Παρουσίαση του μηχανισμού κοινωνικής χρηματοδότησης του SEE GR

Μπέλλης Βασίλειος, Γενικός Διευθυντής ΑΝΚΑ ΑΕ

16:45  Παρεμβάσεις συμμετεχόντων- Ανοικτή συζήτηση

18:00  Ολοκλήρωση εκδήλωσης - Σύνοψη συμπερασμάτων


logo ypos el

Το 2ο θεματικό εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας στις 17/03/2018 στην Αθήνα με στόχο τον διάλογο του εταιρικού σχήματος του SEE GR με εκπροσώπους φορέων παροχής υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης (BDS centers) που επιθυμούν να συμμετέχουν στον μηχανισμό εγγυήσεων.

 

        

 

     

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος και οι προϋποθέσεις για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του, όπως το νομικό πλαίσιο ίδρυσης του ταμείου εγγυήσεων, η διαδικασία πιστοποιήσης φορέων επιχειρηματικής υποστήριξης, θέματα επενδυτικής ετοιμότητας και κοινωνικού αντίκτυπου και συστημάτων πληροφορικής. Ο εκπρόσωπος του διακρατικού εταίρου ΚΙΖ (μέλος του Deutsche Mikrofinanz Institut-DMI) κος Jörg Schoolman, παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του αντίστοιχου μηχανισμού εγγυήσεων που λειτουργεί επιτυχημένα στη Γερμανία.

Τον Νοέμβριο, το SEE GR πραγματοποιήσε συνάντηση με το Commons Lab με στόχο την παρουσίαση του οικοσυστήματος SEE GR και των δυνατοτήτων του Commons Lab για την παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης στο πλαίσιο αυτό.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 23/10/2017 την έδρα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Ιωάννινα, στα πλαίσια συναντήσεων κυβερνητικών στελεχών με επιχειρήσεις, με την ευκαιρία του Περιφερειακού Συνέδριου για την Παραγωγική Ανασυγκρότησ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 24/10/2017.

Οι εύστοχες παρεμβάσεις των στελεχών της Τράπεζας στις θεματικές συνεδρίες που συμμετείχαν και οι συγκεκριμένες προτάσεις τους, ειδικά στους Τομείς της Επιχειρηματικότητας και της Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας, για τους  οποίους παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει και υλοποιεί η Τράπεζα με στόχο την άμεση στήριξη της τοπικής οικονομίας, έτυχαν θετικής  αποδοχής από τους Κυβερνητικούς Λειτουργούς 

 

Για το έργο SEE GR, οι πάροχοι μη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (non financial services) αποτελούν κομβικό κομμάτι από την πλευρά της προσφοράς στο οικοσύστημα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου με στελέχη τον αναπτυξιακών εταιριών της περιοχής στις αρχές Ιουλίου.

Στόχος της συνάντησης εργασίας ήταν η ενημέρωση εκπροσώπων των Αναπτυξιακών Εταιριών για το έργο SEE GR καθώς και για το μοντέλο παροχής χρηματοδότησης-υποστήριξης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων που προτείνει το έργο. Επίσης, στόχος είναι και η διερεύνηση συμμετοχής των εν λόγω εταιριών ως δομές υποστήριξης στην ευρύτερη περιοχή καθώς και η λήψη ανάδρασης.

 
     
Οικοσύστημα Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα
 
                                                                                                                                          Περισσότερα

seegr


 

see animate

ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


  2441080882


  2441042363


 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ